ANADOLUYUZ BİZ GENÇLERİ SAKARYA’DA

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Ankara’da  gençlik merkezlerine üye, 17-23 yaş arası 40 gönüllü kız öğrenci  Sakarya’ya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetlere katılmaları amacıyla hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Ankara’dan gelen 40 kız öğrenci Sakarya programına başladı. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 4 gün sürecek projede gençler düzenlenmesi planlanan çeşitli aktivitelerin yanı sıra Sakarya’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı bulacak.

Projenin birinci gününde, ilk olarak Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Okulu’nda öğrenciler ile bir araya gelen gençler okulu gezerek Okul Müdüründen bilgiler aldı ve onlar ile birlikte yemek yiyerek, oyunlar oynadı.

Okul ziyareti Sonrası; 8 Aralık 1984 yılında Sakarya'nın ilk terör Şehidi Ekrem Bayramoğlu' nun Şehit annesi Emine Bayramoğlu'nu Serdivan’ da bulunan şehitlikte misafir eden gençler Şehit annesinin elini öperek, hayır duasını aldılar. Şehidin hikayesini annesinden dinleyen gençler, tüm şehitlerimizin ruhuna dualar ve Yasin-i şerif okuyarak şehitlikten ayrıldı.

Arifiye’de bulunan Gölya Tabiat Parkını ziyaret eden öğrenciler tanışma etkinliği kapsamında oyunlar oynayarak, doğa yürüyüşü yapıp, hayvanat bahçesini gezdi. Gönüllerince eğlenme fırsatı bulan gençler Sakarya'nın doğal güzelliklerinde bol bol fotoğraf çektirdiler.

Sakarya Yurt Müdürlüğünde misafir olan öğrencilere, akşam yemeğinde Sakarya'nın meşhur yemeği ıslama köfte, kabak tatlısı ve organik meyveler ikram edildi.

Yemek sonrası Serdivan Gençlik Merkezin’ de AFAD programına katılan öğrencilere AFAD personelleri tarafından saha deneyimleri hakkında ve AFAD Gönüllüsü nasıl olunur ile ilgili  bilgiler verilerek öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandı "Afet Çadırı Kurma Eğitimi" verilen gençler uygulamalı olarak kendi çadırları kurup, bozmayı ve çadır katlamayı öğrenerek birinci günün programını sonlandırdı.