GSB SPOR OKULLARI VE GSB ENGELSİZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz iş birliğinde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılışı Ekrem Karaberoğlu Alt Yapı Tesislerinde geçrekleşti.

 

 Ekrem Karaberberoğlu Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen açılış programına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları ve çok sayıda sporsever yer aldı.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem Yüce, “16 ilçede 22 bin çocuğa ücretsiz yaz okulu

 

Başkan Yüce, 16 ilçede 22 bin çocuğa ücretsiz yaz spor okulu eğitimi vereceklerini belirterek şöyle dedi: “Sakarya’mızda yeni sporcular yetiştirerek; şehrimizin başarıyla temsil edilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Programının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu sene atletizm, atıcılık, badminton, basketbol, bisiklet, boks, jimnastik, doğada yaratıcı drama, eskrim, futbol, gelenekse okçuluk, güreş, halter, hentbol, judo, kano, karate, kick boks, kürek, masa tenisi, satranç, spor tırmanışı, taekwondo, tenis, triatlon, wushu ve voleybol olmak üzere 27 branşta ücretsiz eğitimler vereceğiz. 16 ilçemizde 22 bin çocuk ve gencimizin faydalanacağı Yaz Spor Okulları spor malzemeleri ve ihtiyaçlarının tamamını Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. İnanıyorum ki gençlerimiz bu aktiviteler özgüvenleri yüksek olacak, liderlik yapacak, uyumlu çalışacak, sporun olmazsa olmazı olan disiplinli yaşamı öğreneceklerdir”  dedi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnançSakarya merkez ve ilçelerde yaşayan çocuk ve gençlerin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen  GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları çerçevesinde; atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet , boks, jimnastik, güreş, halter, hentbol, judo, kano, karate, kickboks, kürek, masa tenisi, eskrim, taekwondo, tenis, triatlon, voleybol, yüzme, futbol ve wushu kursları,GSB Engelsiz Spor okulları kapsamında da Taekwondo, masa tenisi, atletizm ve halter branşlarında kurs başvurularında da toplam 16 ilçe de  yaklaşık olarak 20 Bin’e yakın  başvuru alındı.Geçtiğimiz günlerde bizzat Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından GSB spor okullarımızın duyurulmuş olması bu yıl kurum olarak sorumluluğumuzu arttırmıştır. Pandemi öncesi ülke genelinde 2 milyona yaklaşan katılım, pandemi sürecinde doğal olarak gerçekleştirilememiştir.Ancak sürecin normalleştiği bu günlerde GSB Yaz Spor okullarına katılım sağlama konusunda fırsatlar oldukça artmıştır. Sakarya’mız da; bu yıl Sakarya Büyükşehir, Gençlik Spor Daire Başkanlığı ve İlçe Belediyelerimizin de destekleri ile çok daha yüksek katılımlı bir süreci hep birlikte yürüterek katılım rekoru kırmayı hedefliyoruz. Tabi sadece katılım rekoru kırmakla kalmayıp çocuklarımızın, gençlerimizin maksimum oranda faydalanmalarını ve bu çalışmalardan tüm ailelerimizin de farkındalık sağlayacağını belirtmek isterim.

  Bu yıl gençlerimizin yılı olacak !!!

Zira Sn. Cumhurbaşkanımızın bizzat bu yaz spor okulları ile birlikte seyahat edecek gençlerimize verdiği ücretsiz konaklama müjdesi ile neredeyse her yaş grubundan gencimiz tatilini dolu dolu geçirecek.

 

Çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için uzman antrenör kadromuzla ve modern spor tesislerimizle daima halkımızın hizmetindeyiz. Sakaryalı tüm çocuk ve gençlerimizi GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulların da ağırlamak dan mutluluk duyacağız.

 

Bu sürece katkı sunan başta Sn. Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a, Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce’ye ve katkı sunan tüm İlçe Belediye başkanlarımıza şahsım kurum ve tüm Sakarya gençliği adına teşekkür ediyorum. Yine Sn. Bakanımızın talimatları doğrultusunda yürüteceğimiz bu süreçte görev alacak tüm çalışma arkadaşlarıma fahri olarak görev alacak tüm antrenör kardeşlerime başta beledilerimiz olmak üzere diğer kurum çalışanlarımıza ve sporcu ailelerimize şükranlarımı sunuyor sizi saygıyla selamlıyorum. Açıklamalarını yaptı.