SAKARYA’LI DAĞCILAR 5 KİŞİYİ KURTARDI

 

Sakarya Dağcılık İl Temsilciliği  ekibi depremin ilk günü Hatay ,Antakya’ya hareket ederek arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

 Dağcılık Federasyonum ve AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalara katılan dağcılık ekibi 5 gün boyunca hatayda kaldı. Çalışmalara aralıksız olarak koordineli bir şekilde devam ederek 5 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardılar.

 Sakarya Dağcılık İl Temsilcisi Yusuf Aydın” Hataya vardığımızda beklediğimizin 10 katı bir yıkım karşıladı bizi. Allahın izni ile elimizden ne geldiyse 5 gün boyunca canla başla uğraştık 5 kişiyi canlı 9 kişiyi malesef ölü olarak çıkardık.

Allahım kimseye böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın orada yaşadıklarımızı kelimeler ile yazı ile anlatma ihtimalimiz yok, gittiğimi bilen dostlarım yardım için elinden geleni yaptı hepsinden de Allah razı olsun.

5 gün boyunca orada olduğumu bilen dostlarım arkadaşlar yakınlarına yada arkadaşlarına gitmem evlerine bakmam için mesaj attı aradı ama biz 5 gün boyunca günde belki 2 saat uykunun haricinde yemek bile neredeyse yemeden enkazda çalıştık bundan dolayı telefona mesajlara bakamadım ve dediğiniz yerlere gidemedim hakkınızı helal edin. Sadece canlı kişi bulunca sizlere iyi haber vermek için onu yayınladım, bundan dolayı arkadaşlar kusura bakmayın orası durulacak değil çalışılacak iş yapılacak yerdi.” Açıklamalarını yaptı.