EĞİTİM GÖREVLİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

 

İlimizde Bakanlığımız bünyesinde açılacak eğitim faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere eğitim görevlisi ve antrenör başvuruları alınacaktır. Eğitici/antrenörler, eğitici başvurularını şahsen edu.gsb.gov.tr adresinden yapacak olup, yönlendirmeye ihtiyaç duyduklarında ilgili web sitesindeki başvuru kılavuzundan yararlanabilirler. Başvuruda bulunan tüm eğitici/antrenörlerin başvuru sürecinde yaşayacakları tüm aksaklıklarda sorumluluk kendisine aittir.

Hali hazırda eğitici/antrenör olarak görev yapmakta olanların ve eğitici havuzunda bulunan tüm eğitmenlerin de yeniden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Gerekli belgelere ek dosyalardan ulaşılabilirsiniz.

 

SPOR BRANŞLARI İÇİN İSTENEN BELGELER

 Gençlik Branşları İstenilen Belgeler.

 

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

1) Başvuruyu hangi tarihler arasında ve nereden yapabilirim ?

*15 Nisan - 2 Mayıs 2024 tarihleri arasında, edu.gsb.gov.tr adresinden başvuru yapılabilir.

2) Çalışma durumuna ne tercih etmeliyim?

 Hiçbir yerde çalışmıyorsanız, aktif bir sigortanız yoksa ÇALIŞMAYAN seçilmelidir. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışan memur personel iseniz, KURUM İÇİ PERSONEL seçilmelidir. (EYS eğitmeni kurum içi personel değildir) Başka bir resmi kurum bünyesinde çalışıyor iseniz KURUM DIŞI PERSONEL seçilmelidir.

3) Adres bilgisine ne girmeliyim?

  Sakarya ili sınırları içerisindeki ikamet adresinizi girmelisiniz.

 4) Unvan durumuna ne tercih etmeliyim?

 Sözleşmeli eğitmen seçeneğini, başka bir kurumda sözleşmeli olarak çalışan kişiler seçmelidir.(Örneğin kamuda veya özel okulda sözleşmeli öğretmenler) Memur eğitmen, memur olan kişi tarafından seçilmelidir.( 657’ye tabi olarak çalışan) Emekli eğitmen emekli öğretmenler tarafından seçilmelidir. EYS Sözleşme seçeneği hiçbir yerde çalışmayan sadece kurumumuzda EYS üzerinden çalışacak kişi tarafından seçilmelidir. EYS Eğitim Görevlisi seçeneği, akademisyenler tarafından seçilmelidir.

5) İbanımı nasıl girmeliyim?

  Güncel Ziraat Bankası hesabınıza ait iban numarası girilmelidir. Girerken TR büyük yazılmalıdır.

 6) Meslek kodunu ne seçmeliyim?

 Unvanınıza uygun meslek kodu seçilmelidir.

 7) Emeklilik durumuna ne seçmeliyim?

 Emekliyseniz evet cevabı seçilmeli emekli değilseniz hayır cevabı seçilmelidir.

8) Hedef kitleye ne seçmeliyim?

 Gençlik Merkezinde çalışmak istiyorsanız gençlik eğitim seçeneği, Yurt Müdürlüklerimizde çalışmak istiyorsanız yurt eğitim seçeneğini, Spor Tesislerimizde çalışmak istiyorsanız spor seçeneği seçilmelidir. Sadece seçtiğiniz seçeneklerde çalışabilirsiniz. Aynı anda 2 veya 3 seçeneği de işaretleyebilirsiniz. (Örneğin yurt ve gençlik, yurt ve spor, tümü gibi)

9) Sistemde başvuru yapılırken Gençlik branşı için istenilen belgeler nelerdir?

 

Vesikalık fotoğraf (jpeg formatında) • Eğitim mezuniyet belgesi • SGK kaydı olup olmadığına dair SGK Tescil ve Hizmet Dökümü • Varsa ; o Pedagojik formasyon belgesi o Son iki yılda alanında seminere katılım belgesi o GSB’de son 3 yıl eğitim verdiğini gösterir belge o Yabancı Dil Belgesi (son 5 yıl içerisinde en az 50 puan ve üzeri) o Sabıka Kaydı Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan eğitim görevlisi adayları için; • Kurumlarından alacakları izin belgesi • Kurumlarında ek ders alıyorlar ise ek ders saatini ve tabi oldukları mevzuat çerçevesinde almaları mümkün olan azami ek ders saatini gösterir belge • GSB’de son 3 yıl eğitim verdiğini gösterir belge

10) Sistemde başvuru yapılırken Spor branşı için istenilen belgeler nelerdir?

 

 • Vesikalık Fotoğraf (jpeg formatında) • Eğitim Mezuniyet Belgesi • En az 2. Kademe Antrenörlük Belgesi • İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi İçin; Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olmak ve Uygulama dersi aldığını gösterir transkript • Havuz Güvenliği ve Suda Canlı Kalma Teknikleri için: Altın, Gümüş veya Bronz Cankurtaranlık belgesine sahip olmak • Sosyal Güvenlik Kurumunda Kaydı Olup Olmadığına Dair SGK Tescil Ve Hizmet Dökümü • Varsa; • Pedagojik formasyon belgesi • Son 5 yıl içerisinde uluslararası bir müsabakada alınan antrenörlük görevini gösterir belge • Son iki yılda alanında seminere katılım belgesi • GSB’de son 3 yıl eğitim verdiğini gösterir belge • Yabancı Dil Belgesi (son 5 yıl içerisinde en az 50 puan ve üzeri) • Alanında Milli Sporcu Belgesi • Sabıka Kaydı Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan eğitim görevlisi adayları için; • Kurumlarından alacakları izin belgesi • Kurumlarında ek ders alıyorlar ise ek ders saatini ve tabi oldukları mevzuat çerçevesinde almaları mümkün olan azami ek ders saatini gösterir belge

11) Sistemde verebileceğim dersleri seçerken nelere dikkat etmeliyim?

  Mezun olduğunuz bölüm, aldığınız sertifika ve Pedagojik formasyona göre ekte bulunan nitelik tablosunda verebileceğiniz dersleri seçmelisiniz. Seçtiğiniz dersler nitelik tablosundaki niteliklere uygun değilse seçimiz red edilir. (Veremeyeceğiniz dersleri lütfen seçmeyiniz!!!.) 12) Kimler 2+1’ den yararlanabilir/ yararlanamaz? Memur veya emekli olarak çalışacak olan eğitmen/antrenör 2+1’ den yararlanamaz. Kurumumuzda sözleşmeli veya başka bir kurumda sözleşmeli olarak çalışan eğitmen/antrenör 2+1’ den yararlanabilir.

 

DİKKAT!!!

 

Δ Başvuruda bulunan tüm eğitici/antrenörlerin başvuru sürecinde yaşayacakları tüm aksaklıklarda sorumluluk kendisine aittir.

Δ  Eğitici/antrenörler, eğitici başvurularını şahsen edu.gsb.gov.tr adresinden yapacak olup, yönlendirmeye ihtiyaç duyduklarında ilgili web sitesindeki başvuru kılavuzundan yararlanabilirler.

Δ  Hali hazırda eğitici/antrenör olarak görev yapmakta olanlar ve eğitici havuzunda bulunan tüm eğitmenler de yeniden başvurmak durumundadır.

Δ  Hali hazırda üzerinde kurs görevi bulunan eğitici/antrenörlerin 31 Mayıs 2024 tarihi itibariyle yeni başvuruda bulunmadıkları takdirde iş akitleri sonlandırılacaktır.

Δ  Yeni başvurular sonucunda kurul onayı verilen eğitici/antrenörlerin tüm ders ücretlerinin ödemelerine ilişkin iş ve işlemlerin tamamı alınan yoklamalara göre tahakkuk modülü üzerinden ödenecektir.