Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Temel Spor Eğitimi alacak olan öğrencilerin çalışmaları devam ediyor. 
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme testleri sonucunda belirlenen 564 öğrenciye Temel Spor Eğitimleri, İl Genelinde Adapazarı, Akyazı , Arifiye, Hendek, Geyve , Karasu Sapanca ve Serdivan olmak üzere 8 Merkezde yapılacak. İl Müdürlüğü Uzman Antrenörlerince verilecek. 
Sapanca İlçesinde start alan Proje Eğitimleri, Adapazarı İlçesinde devam ediyor. Lütfü Yaman Spor Salonunda velilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  Projeye yoğun ilgi gösteren öğrenci ailelerine bilgilendirmeyi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Acar verdi. 
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen  Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile ilgili velilere bilgiler  veren Spor Şube Müdürü Murat Acar; “Sporcular öncelikle Temel Eğitim Çalışmalarına tabi tutulacak. Daha sonrasında ise yeteneklerine göre branşlara yönlendirilmesi yapılarak, spor hayatına devam etmiş olacaklar. İnşallah devamlılığın sağlanması ile ileride milli sporcu seviyesine çıkacak olan sporcularımızın Sakarya’mızın gururu olacaklarına inancımız tamdır. Bu bağlamda Ailelerimize bugünkü ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyorum. Projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum “ şeklinde konuştu.