29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. yılı kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde bir tören düzenlendi.
Törene Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutan vekili Albay Salih Üstündağ, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Milletvekilleri, Belediye Başkanları , İl Müdürleri STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalar daha sonra Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir günün anlam ve önemini belirten bir konuşması ile devam etti.  2 Öğrencinin Cumhuriyet bayramı ile okuduğu şiirin ardından tören, geçit merasimiyle devam etti. Öğrenciler , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı branş sporcuları antrenörler eşliğinde protokolüü selamladılar. Ardından da kurum araçları protokolü selamlamasıyla program sona erdi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ;“ Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor,  geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. " Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.