Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yılmaz Kuzey, Sakarya Futbol Antrenörleri Derneği Şube Başkanı, Sakaryaspor Altyapı Genel Koordinatörü Tamer İlaçan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu sempozyumda açılış konuşması yaptılar. 

İl Müdürü Salih Koşu antrenörlerin önemine değinerek “Antrenör sayımız üç yıl öncesine bakarak yüksek bir artış gösterdi. Tesislerimizin de aynı şekilde iyi bir konuma geldiğini söyleyebiliriz. Ama tabi tesis her şey değil. Antrenörlerimizin bu işe gönül vermesi lazım. Geçmişte çok olumsuz ortamlardan da sporcu çıkabildiğine şahit olduk. İlimizde ulusal ve uluslar arası başarı kazanan sporcuları gördükçe çok seviniyoruz. Bu başarıda antrenörlerimizin çok büyük emekleri var. Antrenör ve sporcu sayımızın arttığını görüyoruz. Sporcuların niteliğini de artıracağız. Sakarya ve ülke olarak çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

Sempozyumda Sakarya Üniversitesinde araştırma görevlisi olan ve aynı zamanda Pekin Olimpiyatlarında boks branşında bronz madalya sahibi Yakup Kılıç ile yine Pekin Olimpiyatlarında kürek branşında yarışmış olan 4 Dünya, 2 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Ana Maria Apachitei olimpiyat tecrübelerini, sporcuların başarıya ulaşmak için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattılar.

Konuşmaların ardından sporcuları 2014 yılında uluslar arası derece kazanan antrenörler Nurten Kayacık, Mustafa Solmaz, Kamil Özdağ, Davut Cengiz, Nebi-Naci İhtiyar, Seçkin Küçükseller, Gökmen Kaya, İbrahim Elmalı ve Adnan Nalıncıoğlu’na başarı şilti verildi