Serdivan’da bulunan Gençlik Merkezi'nden Sakarya Şehitliği'ne yapılan yürüyüşle başlayan programa Sakarya Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetici ve öğrencileri, Adapazarı İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda Gençlik Merkezi üyesi katıldı. Şehitlikte, Çanakkale ruhunu hatırlatan konuşmalar ve şiir okumaları yapıldı. Sakarya Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan ÇOKAN, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Sakarya Üniversitesi'nin farklı bölümlerinde öğrenim gören; Yemen, Pakistan, Gana, Kırgızistanlı misafir öğrenciler, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. 
Programın devamında 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan “Gençlerden Ecdada Mektup” adlı yarışmada dereceye giren Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebrar Coşkun, Çanakkale'de şanlı zafere imzasını atmış aziz ecdadımıza ithafen yazmış olduğu mektubu okudu. Akabinde, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Kemalcan ERGÜN vatan şairimiz İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif ERSOY'dan Çanakkale Şehitleri'ne adlı eserini seslendirdi. Program sunumunun sona ermesinin ardından gençler, şehitliği gezilerek aziz şehitlerimizin ruhlarına dualar etti. Program bitiminde, tıpkı bundan 99 yıl önce olduğu gibi katılımcılara çorba ve ekmek ikram edildi. 

Program vesilesiyle bizlere hürriyetimizi kazandırmak adına ebediyete göç etmiş olan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, komutanlarımız, askerlerimiz ve aziz şehitlerimiz bir kez daha anılmış oldu.