Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde her yıl ücretsiz düzenlenen , İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılışı Adapazarı Atatürk Spor Salonunda yapıldı.  
Şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan İl Spor Merkezlerinin açılışında renkli görüntüler vardı.
         Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel açılış konuşmasında ; Spor Genel Müdürlüğümüzün İl Spor Merkezleri Genelgesi gereği , sporu toplumun bütün kitlelerine yaymak, çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak , tüm zararlı alışkanlıklardan korumayı hedefliyoruz.
İl Spor Merkezleri, Vatanını ve milletini seven, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek ve yönlendirmek için 81 il merkezi ve ilçelerimizde her yıl uygulanıyor.  İl Spor Merkezlerini,  bu yıl da 05-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençlerimizin katılacağı 22 branşta bugün açılışını yapıyoruz. Ayrıca Sportif faaliyetlerimiz sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayı İl Müdürlüğümüzün konusunda uzman antrenörleri eşliğinde devam ediyor. İstekli olan sporcularımızı, yaz spor okulları bittikten sonra da spor yapmaya bekliyoruz.  “ dedi. 
Çelikel ; 4 Bine yakın çocuk ve gencimizin kayıt yaptırmış olduğu , bu güzel günde ekeceğimiz tohumlar yeşerecek, önce fidana sonra meyve veren bir ağaca dönüşecek. Gönül verdiğiniz bu güzel yolda hepinize başarılar diliyorum. “ şeklinde konuştu. 
Çelikel’in konuşmasının ardından Cimnastikçiler, Taekwonducular ve Masa Tenisi sporcuları bir gösteri yaptılar. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel , İl Spor Merkezlerinin açılışında yer alan Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Yaşar Zımba ile masa başına geçti. Çelikel ve Zımba usta raketler gibi gösterdikleri performans ile alkış aldılar.  İl Spor Merkezlerinin açılış töreni , antrenör ve sporcular ile birlikte hatıra fotoğrafları ve velileri bilgilendirme ile sona erdi.